2022/09/20: IT karrier: mire vágyik egy szoftverfejlesztő?

IT karrier: mire vágyik egy szoftverfejlesztő?

 

Az elmúlt években a munkaerőpiac formálódása, az IT-s munkahelyek számának növekedése lehetővé tette a munkavállalók számára, hogy számos pozíciót megpályázhassanak, és egy-egy sikeres kiválasztás után akár több cég ajánlata közül választhassanak. Mi a DSS-nél a hosszútávú elköteleződés hívei vagyunk, és ahhoz, hogy ezt elérhessük, számunkra kiemelten fontos munkavállalóink elégedettsége mind szakmai, mind infrastrukturális szempontból.

Ehhez hívtuk segítségül a No Fluff Jobs által készített „Juttatások az IT piacon: Milyen juttatás és előny fontos egy IT szakember számára?” című felmérést, amelynek főbb eredményeit az alábbi bejegyzésben olvashatjátok.

 

IT karrier DSS

Read more
2022/12/05: Duplikátumok

Duplikátumok

Az adatminőség-biztosítási folyamat egyik legfontosabb lépése általában a rendszerekben megtalálható duplikátumok kimutatása és feldolgozása. Természetesen, amikor duplikációról beszélünk, akkor általában tudjuk, hogy nem csak két rekord lehet egyforma, hanem akár több példányban is szerepelhet egy entitás az adatbázisban. Tehát a helyes elnevezés multiplikáció lenne, azonban az általános elterjedt szóhasználat és a könnyebb értelmezés miatt a duplikációt használjuk.

 

rubber stamp g3d5af136c 1920

Read more
2022/10/03: Az adattisztításról általában

Az adattisztításról általában

 

Előző posztunkban ismertettük az adat- vagy információminőség-biztosítás néhány alapfogalmát. Most az adatminőség-biztosítás egyik alappilléréről, az adattisztításról lesz szó.

 

pexels markus spiske 177598 resized

Read more