2022/03/04: Karbantartás előre tervezhető módon

Karbantartás előre tervezhető módon

 

Lehet bármilyen modern egy gép, ha a rá vonatkozó információk nem állnak mindig teljeskörűen rendelkezésre, nehéz lesz azt mindig optimális szinten működtetni. Ha a digitalizált folyamatok mellett még papíralapon is rögzítenek fontos információkat, azok könnyen elkeveredhetnek. Sok esetben a legkülönfélébb helyekről kell előbányászni a géphez tartozó kézikönyveket, javítási előzményeket és jegyzőkönyveket, ami egy nem tervezett karbantartás esetén súlyos időveszteségekhez, nem kellően szakszerű javításhoz vezethet.

DSS Maintenance

A DSS Maintenance teljeskörűen támogatja a preventív és – egy kiegészítő modul révén – a prediktív karbantartási folyamatok nyomon követését. A gépek alkatrész szinten rögzíthetők benne, így saját azonosító alapján látható a komponensek cseréjének előzménye. A gépekhez és alkatrészekhez bármilyen esemény rögzíthető, amelyek a teljes életút alatt visszakereshetőek. A rendszerbe felvihetők a gyártói karbantartási ajánlások, így a futási vagy üzemidő figyelemmel kísérése révén előre tervezhetővé válik minden gép vagy alkatrész szervizigénye. A szoftver integrálható az OptimAPS-szel, így a tervezett leállások is figyelembe vehetők a gyártásoptimalizálás során.

Arra is alkalmas a DSS Maintenance, hogy fogadja és feldolgozza a gépekre telepített szenzorok adatait, megelőző riasztásokat küldve az esetleges várható meghibásodásokról, határértéken kívüli működésről. A rendelkezésre álló adatok alapján a nem várt javítás is tervezhetővé válik – például a soron következő átállás során megoldható a szervizelés. A preventív karbantartás révén minimalizálható a szervizköltség, maximalizálható a gépek élettartama, a gyártóberendezés magasabb rendelkezésre állása pedig javítja a kihasználtságot, növeli a bevételt.

A DSS Maintenance-ről itt talál rövid ismertetőt.