2022/04/03: Feladat- és folyamatszervezés egyszerűen

Feladat- és folyamatszervezés egyszerűen

 

Egy kisebb üzemben általában mindenki tudja, mikor mi a dolga. Az évek során kialakult a munkavégzés rendje, a szokások berögződtek, a gépezet általában olajozottan működik. Ám ahogy a szervezet nő, új dolgozókat kellene betanítani a folyamatokra, esetleg váratlan esemény történik, máris megmutatkoznak a módszer hiányosságai. Kimaradnak feladatlépések, megállnak folyamatok, egymásra várnak a munkatársak, az illetékes vezető pedig a haját tépi, mert képtelen nyomon követni, hogy kinek mi lenne a dolga.

DSS WorkflowManager

A szükségmegoldásként gyakran alkalmazott Excel segít a feladatok, beosztások, folyamatok figyelésében, de túl sok erőfeszítést igényel és megfelelő kimutatások sem nyerhetők ki belőle. Ha pedig a meglévő vállalatirányítási rendszerhez van workflow modul, az általában feleslegesen túlbonyolított az üzem számára.

Itt lép a képbe a DSS WorkflowManager: segítségével rugalmasan paraméterezhető állapottérkép készíthető a projektek, feladatok összességéről. Minden feladathoz rendelhető felelős, állapot, dokumentumok, feltételrendszer, valamint fűzhetők hozzá megjegyzések. A feladatok teljes történetisége is visszakövethető, ezáltal könnyen elemezhető, hogy mikor és hogyan alakultak a projektek a döntések következtében. Az egyértelmű folyamatok az új munkatársak beilleszkedését vagy a helyettesítéseket is megkönnyítik.

Természetesen a DSS WorkflowManager integrálható a vállalati ERP-rendszerrel: abból automatikusan tudja fogadni a feladatokat, majd visszatölteni a kiszámolt értékeket.

További előnyt jelent, ha a munkafolyamat-kezelő rendszert a DSS StaffManagerrel integrálják: ennek révén nem csak a feladatok, hanem a hozzájuk allokált erőforrások kezelése, monitorozása is egyszerűen megoldható.

 

A DSS WorkflowManager-ről itt talál rövid ismertetőt.