2022/05/04: Értékesítés-menedzsment és üzleti tervezés bármely platformon

Értékesítés-menedzsment és üzleti tervezés bármely platformon

 

Nagyon jó, ha az üzem már hatékonyan, rugalmasan, az igényekhez igazodva tudja végezni a termelést. Igen ám, de melyek ezek az igények? Honnan lesznek megrendelések?

DSS WorkflowManager

Értékesítés nélkül nincs bevétel. Akár megrendelésre gyárt az üzem, akár a készterméket próbálják eladni az értékesítésen dolgozó kollégák, fontos látni, hogy hol tartanak ezek a folyamatok. Számos helyen legfeljebb a sales-es kolléga fejében (esetleg naptárában) vannak meg az információk, hogy kivel mikor miről tárgyalt, mi lesz a következő lépést. Jobb esetben mindezt már egy Excelben is vezetik, de ennek aktualizálása mindenképpen idő- és munkaigényes, aminek eredményeképpen a kollégák feleslegesen túl sok időt töltenek adminisztrációval. Ráadásul még az eredmény is kétséges, hiszen a legtöbben a maguk módján rögzítik az ügyféladatokat és az eseményeket. Mindezek következtében a vezetők sincsenek tisztában az ügyek állásával és nem látják át a teljes képet.

Ezen segít egy olyan megoldás, amely vevőnkénti felosztásban teszi lehetővé az üzleti tervezést. A kulcsrakészen használatba vehető, ugyanakkor tág határok között testre szabható DSS SalesTarget mind az értékesítők, mind a vezetőség dolgát megkönnyíti. Sztenderdizálja az adminisztráció vezetését, ezáltal az értékesítők időt takaríthatnak meg, ráadásul bármilyen ERP- és CRM-rendszerből képes importálni az adatokat. Ez nem csak kevesebb munkát jelent, de segít elkerülni a helytelen adatbevitelből származó hibákat is.

Mivel minden információ egy helyen van, azok strukturált, könnyen értelmezhető formában tárhatók a vezetők elé. A dashboard megjelenítéssel bármilyen kimutatás egyszerűen elkészíthető, a változások is azonnal, dinamikusan láthatóak, ahogy az értékesítő feltölti az információt. Így követhetővé válnak az ajánlati folyamatok és az eladási információk, a vezetők naprakészen láthatják a tervszámok alakulását és az egyes ügyek állapotát.

A szoftver az üzleti modell mentén negyedéves üzleti tervezést tesz lehetővé – az év eleji tervezéstől való eltérés mértéke vevői és üzletági szinten is folyamatosan pontosítható, ezzel is segíti a stratégia megtervezését és módosítását.

 

A DSS SalesTarget-ről itt talál rövid ismertetőt.