Szolgáltatásaink

Egyedi szoftverfejlesztés

A versenyképesség megőrzése, illetve növelése érdekében végrehajtott, egyedi alkalmazásfejlesztés sok esetben tudatosabb, gyorsabb, pontosabb, hosszú távon pedig olcsóbb megoldás, mint a "dobozos" szoftverrendszerek bevezetése. Ráadásul nem kell sem funkcionális limitációkkal, sem utólagos licenc költségekkel számolnunk.

A megfelelő egyedi szoftver fejlesztése során az egyik legfontosabb lépés az üzleti igények teljes körű megértése és a technológiai lehetőségek ezen célok érdekében történő kiaknázása. A gyorsan fejlődő technológia sokra képes és megfelelő tapasztalattal és tervezéssel biztosítható, hogy az üzleti igényeket maximálisan kiszolgáló vagy azt túl is teljesítő megoldás szülessen. Cégünk és munkatársaink számos szektor sajátosságait ismerve képesek e kihívásnak megfelelni, biztosítva az üzleti sikert.

Szoftverfejlesztéseink során nemzetközileg elismert módszertanokat alkalmazunk, az utóbbi években egyre gyakrabban a rugalmasságot biztosító agilis módszertanokat (pl. Scrum) választva. Szoftverfejlesztő csapatunknak komplex projektek megvalósításában is kiemelkedő tapasztalatuk van Java és .NET technológiákban.

Kapcsolódó termékek:

Nearshoring fejlesztés

Egyre több nemzetközi vállalat keres a költséghatékonyság érdekében olyan megbízható külföldi partnereket, amelyek távolról képesek hatékonyan ellátni informatikai fejlesztési feladatokat. A partnerek kiválasztása során a költségek mellett egyre inkább előtérbe kerül a minőségi szempont is. Ebben a helyzetben optimális megoldás a nearshoring tevékenység, mely esetében fizikai és kulturális értelemben is közeli cégek kiválasztása biztosítja kedvező áron a minőséget és a kockázatok minimalizálását.

Komoly hazai tapasztalatunk után egyre több komplex nemzetközi projektben veszünk részt, munkatársaink egy része az elmúlt években már folyamatosan németországi, svéd és svájci nearshoring fejlesztési projekteken bizonyított. Árbevételünk közel fele külföldi projektek megvalósításából származik.

A DSS Consulting Kft. előnyei a nearshoring fejlesztésben:

 • Európai munkakultúra, folyamatos minőségre törekvés
 • Bevált projektmenedzsment módszertanok és eszközök
 • Nemzetközi tapasztalatokkal bíró, megbízható munkatársak
 • Közel 20 év szoftverfejlesztési tapasztalat
 • Alacsony utazási költségek a földrajzi közelségnek köszönhetően
 • Folyékony angol és német nyelvtudás
 • Hatékony kommunikáció az azonos időzónának köszönhetően.

 

Üzleti intelligencia és analitikus megoldások

Az első és második generációs adattárházak kiépülésével az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az adattárházakra, adatpiacokra épülő üzleti intelligencia megoldások. Az üzlet számára értéket azok az analitikus megoldások jelentenek, amelyek hatékonyan képesek támogatni az üzleti elemzéseket, tervezést, döntés előkészítést. Üzleti intelligencia és analitikus megoldásainknál sem a technológia irányából indulunk ki, hanem az üzleti igényekből és abból a közös gondolkodásból, hogy miként lehetne az üzleti folyamatokat és az üzleti döntéseket a technológia adta lehetőségekkel hatékonyabban támogatni.

Az adattárház, üzleti intelligencia és analitikus projektjeink során is a fokozatosság és az agilis fejlesztés elve érvényesül. A fázisokra bontott tervezés és bevezetés a projekt indulása után már néhány hónappal valós üzleti eredményt hoz, amely jó alapot teremt a következő fázisok megvalósításra, így ezek a projektek gyorsan megtérülnek, kockázatmentesek és valódi versenyelőnyt biztosítanak az üzlet számára. Az IT és az üzlet közötti távolságot sok esetben önkiszolgáló BI (Self-service BI) megoldások kialakításával lehet csökkenteni, amely rugalmasan képes kiszolgálni az üzleti területek gyorsan változó igényeit. A bevezetés indulhat egy adott üzleti területen, amelyet aztán a szervezeten belüli elterjedés, további projektfázisok követhetnek.

A projekt tervezése során üzleti és technológiai tanácsadást is nyújtunk abból a célból, hogy a kialakításra épülő megoldás jól épüljön be a szervezet üzleti és döntéshozási folyamataiba. A projekt megvalósítása mellett pedig elvégezzük azt a kapcsolódó oktatási és tudásátadási tevékenységeket, amely biztosítja, hogy az elkészült rendszer valóban a szervezeti kultúra részévé váljon és eredményesen támogassa a vállalat napi működési és döntéshozási folyamatait.

 

Adatminőség biztosítás és adattisztítás

Az analitikus megoldások terjedésével napjainkban egyre több cég ismeri fel a vállalati adatvagyon értékét, ugyanakkor sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a rendszereikben tárolt adatok hiányosak és a minőségük nem megfelelő. Ez nemcsak akadályozza az adatvagyon kiaknázását, az üzletet támogató analitikus megoldások bevezetését, hanem a nem megfelelő minőségű információk alapján végrehajtott tevékenységgel együtt jár egy jelentős látens költség, melyet a vállalat folyamatosan megfizet anélkül, hogy ez kimutathatóan megjelenne a költségvetésében. Ilyenek például a hiányzó információk utólagos megszerzésének, illetve a pontatlan, hiányos információk helyesbítésének idő- és ráfordítás- igényei, a hibás adatokon alapuló üzleti döntések következményei, vagy a kapcsolódó ügyfél elégedettség csökkenése.

Cégünk, amely 1999-ben Magyarországon elsőként ismerte fel ezt a problémát és invesztált ebbe a területbe, az adatminőségi problémákra olyan komplex, átfogó és teljes körű megoldást  nyújt, amely egyszerre tartalmazza:

 • Az adatminőségi problémák felmérését, feltárását
 • A megfelelő adatkezelési stratégiák, szabályzatok kialakítását
 • A meglevő adatok automatikus javítását, az adathiányok lehető legteljesebb körű automatikus pótlását
 • Valós idejű adattisztítást az adatok rögzítésénél, módosításánál, hosszú távon megoldva az adatminőségi problémákat.

Megoldásunk kiemelt előnyét jelenti, hogy egyaránt tartalmaz 17 évnyi tapasztalattal felvértezett, saját fejlesztésű adattisztító eszközt és algoritmusokat, valamint innovatív, a hazai piacon egyedülálló valós idejű adatvalidálási lehetőségeket is. Fontosnak tartjuk, hogy projektjeink során a valódi ügyfélértékekre fókuszáljunk, így céljaink között szerepel nem csak a megfelelő adatminőség elérése, hanem az ügyfelek támogatása a számszerűsíthető előnyök megtalálásában.

Kapcsolódó termék:

Adatbányászat és adatelemzés

Cégünk a magyarországi üzleti adatbányászati projektek üttörője. Elsőként ismertük fel az adatbányászati módszerek üzleti felhasználásának jelentőségét és valósítottunk meg sikeres projekteket a távközlés, a bank és biztosítási szektor, a gyógyszerpiac, az egészségügy, a logisztika, a kereskedelem területén. Az adatbányászati megoldásaink képesek hozzájárulni minden olyan vállalkozás sikeréhez, amely felismeri, hogy a birtokában lévő információk szakértő kezekben bőven áradó nyereségforrássá alakíthatók. Az adatbányászat eszközeinek alkalmazásával Ön csökkentheti a nem megfelelő információkezelésből származó veszteséget, miközben az új rendszer új nyereséget termel már meglévő adatvagyona kiaknázásával.

Az adatbányászati eszközök alkalmazása olyan esetekben is megoldást jelent, amikor a hagyományos lekérdezések csődöt mondanak, mert a vállalatnál felgyülemlett adatok megfelelő rendszerezésével és elemzésével megkaphatjuk a továbblépéshez szükséges feleletet.

Üzleti adatbányászati és adatelemzései megoldásaink segítségével jelenlegi kihasználatlan adatvagyonát valódi üzleti értékké változtathatja, ezáltal választ kaphat az olyan kérdésekre, mint például:

 • Kik a vásárlói, milyen jellemzőkkel rendelkeznek és milyen csoportokba sorolhatók?
 • Mely vásárlói fognak elpártolni Öntől a közeljövőben és miért?
 • Mely termékeket lehet érdemes csomagban kínálni?
 • Vannak-e adatbázisában visszaélésre utaló jelek?
 • Hogyan dönthető el, hogy az aláíró a saját aláírását helyezi-e a dokumentumra?

Adatbányászati módszereinket és algoritmusainkat egy sor innovatív, kutatás-fejlesztési projektben használtuk fel, amelynek eredménye, hogy vezető termékeket alkottunk a képfeldolgozás, a térinformatikai, logisztikai optimalizálás és az egészségügyi diagnosztika területén.

Kapcsolódó termékek:

Tesztelés

Az informatikai projektek sikerességének egyik fontos eleme az elkészült fejlesztés megfelelő minőségű tesztelése. A feladatok magukban foglalják a

 • vállalat informatikai stratégiájához illeszkedő tesztelési stratégia kialakítását
 • a tesztelési módszertan kialakítását
 • a konkrét projektekhez kapcsolódó tesztmenedzsment és tesztkoordinációs feladatokat, valamint
 • a manuális és automata tesztelési tevékenység elvégzését.

Cégünk a fentiek biztosításával arra az igényre kíván megoldást nyújtani, hogy az előálló szoftvertermékek minőségi tesztelésen essenek át, ezzel támogatva a projektek sikerességét és az üzlet elégedettségét, legyen szó akár projekt alapú tesztelési feladatról, akár erőforrás biztosításáról a vállalat futó projektjeihez.

 

Kutatás-fejlesztés

Minden ember, minden vállalat szereti, ha egy felmerülő problémára azonnal megtalálja a megoldást. Mai egyre gyorsuló világunkban azonban csak úgy képzelhető el azonnali válasz a felmerülő kérdésekre, ha a megoldandó feladatot már azelőtt megfogalmaztuk, hogy az a valóságban felmerült volna. A kutatás – fejlesztés legfőbb feladata éppen ez – válaszokat találni a jövő kérdéseire.

Kutatás-fejlesztési tevékenységünk célja, hogy az adott területhez tartozó elméleti eredményeket módszertani kutatások segítségével, illetve alkalmazások fejlesztésével ügyfeleink számára is kiaknázhatóvá tegyük.

Projektjeinkben igyekszünk mindig az ügyfelek igényeinek legmegfelelőbb megoldásokat kialakítani, melyek hosszú távon is képesek hatékonyan kielégíteni a felhasználói igényeket.

Közel két évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően olyan igényeket is feltárunk a megvalósítás kezdete előtt, melyeket megrendelőink korábban nem tudtak egyértelműen megfogalmazni.